Jeg kan huske da jeg boede i udlandet og vores børn var små og vi havde valgt at jeg på det tidspunkt skulle være hjemmegående. Da blev jeg altid mødt af dette spørgsmål når vi var på besøg i Danmark : ”Hvad arbejder du med?”

Det er måske ikke så mærkeligt, at det ofte er der vi starter, når vi møder nye mennesker. Men det kan oftest føle som om man lige skal placeret i forhold til de andre mennesker som man er i stue med. Forunderligt at man sådan lige skal boxede ind??

Men måske ved nærmere eftertanke så er det nok meget normalt….

Da vores valg af uddannelse samt det job vi har, fortæller omverden udadtil hvem vi er. Vores arbejde er ofte vores identitet. Hvad vi beskæftiger os med til dagligt på jobbet. Det har stor betydning for vores selvværd, selvtillid og selvforståelse.

Derudover kan der opstå et tomrum, da den sociale kontakt med kollegaer og det fællesskab, der er på en arbejdsplads, pludselig mangler i hverdagen. Ofte oplever folk at de ikke har et liv udenfor deres arbejde. At deres liv “var” deres arbejde.

Tiden som ledig påvirker mange psykisk på en måde, så ydeevnen i hverdagen omkring dagligdags gøremål undertiden sænkes. Mange oplever et pres. Ikke kun på hjemmefronten, men også mentalt, da uvisheden om fremtiden slider på de fleste. “Kan jeg bruges? , “Hvor kan jeg bruges henne?”, “Hvad med økonomien?”&  “Hvordan finder jeg et job igen?”

Det er altid uvisheden som stresser os mennesker mest. Det bedste man kan gøre hvis man mister sit job, det er at man får struktur i sin dagligdag. At man får sat sig nogle mål hver dag for sin jobsøgning og nogle tidsrammer, så man ikke pludselig bliver viklede ind i dagligdags gøremål med familien nu da man ikke længere er på jobbet.

Jeg vil også anbefale at man tager kontakt til en Coach. En erhvervs Coach kan hjælpe dig med at få klarhed over hvilket job og i hvilket setup skal du ud og arbejde i. Det er nemlig meget normalt at man ikke altid vælger at komme tilbage til samme form for job. Ofte var der jo en årsag til, hvorfor dit tidligere job ikke var en succes.

Da det ofte tager flere måneder før du får nyt job er det også vigtigt at have en Coach som kan motiverer dine tanker når dit humør ikke er top og du måske begynder at tvivle på dig selv og måske bliver helt handlingslammede.

Husk at tro kan flytte bjerge…og positive tanker er vejen frem.

Jeg ønsker dig held og lykke med din jobsøgning.