Personlig Coaching

Jeg har specialiseret mig i mennesker som gennemgår en voldsom krise i deres liv.
Skal du evt skilles?
Har din partner været dig utro?
Har du sygdom tæt inde på livet?

Det er i sådan en situation at du har brug for en coach som mig, som kan få styr på dit tanke mylder, får sat struktur i din dagligdag, men bedst af alt, så hjælper jeg dig hele vejen.
Jeg bliver din hjælpende hånd i ryggen, din mest fortrolige, men jeg bliver også din coach som får dig til at vokse i modgang.

Skilsmisse

Det er vigtigt at du passer godt på dig selv når du skal skilles.

Det er for de fleste en meget smerteligt proces at blive skilt, og man kan blive presset ud i sit yderste følelsesregister. Det er vores fundament som går i stykker, og det kræver mange kræfter at komme igennem en skilsmisse.

Ensomhed i dit forhold.

Mange oplever ensomhed i deres forhold – forelskelsen er blegnet, børnene er blevet store eller de er flyttet hjemmefra og nærheden i sofaen er ikke længere nok for dig.

Man begynder at tænke negative tanker om sin partner:

-Hvorfor skal du absolut bruge så meget tid på arbejde?

-Du er aldrig hjemme hos mig?

-Hvorfor skal du altid blande dig i, hvad jeg bruger min tid på?

-Hvornår har du sidst rost mig for noget af det jeg gør?”

Eller den smertelige følelse:

Du føler at når I faktisk sidder “sammen” i sofaen, så sidder i kilometer væk fra hinanden. Simpelthen fordi I ikke længere føler jer tætte på alle tænkelige måder.

Børnenes behov.

Det er altid en stor omvæltning i et barns liv, når forældrene går fra hinanden.

Det kan være en svær balance gang om hvor meget børnene skal have at vide om skilsmissen samt hvordan det skal fortælles.

Nogle gange er det bedst at det er forældre som tager valget om hvordan delingen af børnene skal foregå, men hvis det er ældre børn så kan det være en fordel at tage en kollektiv snak om den nye tid som famile.

Men det er vigtigt, at forældrene ikke inddrager barnet i deres eventuelle indbyrdes konflikter, da et barn ikke er i stand til at rumme de voksnes problemer. Det vil være alt for overvældende. Forældrene kan godt være meget uenige i deres opfattelse af situationen eller i deres forståelse af barnets behov, men det er vigtigt, at de ikke inddrager barnet som en part i deres sag.

Det kan være meget svært at opretholde overskuddet samt opføre sig ordentligt når man går igennem en skilsmisse og derfor vil jeg stærkt anbefale at du/I vælger professionel vejledning, da det kan være en kæmpe hjælp for jeres børn og jeres fremadrettede forhold.

Find dig selv.

Jeg tror på, at de voksne er nødt til at finde hver sin platform at stå på.
I skal finde jer selv efter skilsmissen (evt. med hjælp fra mig).
Det er meget naturligt at du er forvirrede og stormer rundt som en flue i en flaske, at du træffer nogle forkerte beslutninger eller at du slet ikke kan træffe nogle beslutninger.

Vælge en retning for sig selv evt inden en ny form for venskab med den tidligere partner er bestemt realistisk, men det kan også forvirre mere end det gavner. Da børn jo altid vil håbe på at deres forældre finder sammen igen, samt at det kan “slow Down” din egen proces i at komme videre med dit nye liv som vil være bedre for dig.

Hvis kemien imellem dig og din partner er så dårlig efter skilsmissen, så er det ok at du siger til dig selv at du vil have et clean Cut.Hav ikke dårlig samvittighed over at adskille jeres liv. IKKE holde jul, fødselsdage og ferier sammen. Jeg tror på, det er bedst for både børn og voksne at hive plasteret af i ét snuptag frem for at trække pinen ud.

Vigtigt af alt er at du skal passe på dig selv samt ikke sammenligne dig med andre du kender som er blevet skilt. For ingen skilsmisser er ens. Alle kommer med hver sin histore og baggrund.

Utroskab

Utroskab gør ondt,…. og så er det ligemeget om det drejer sig om en langvarig affære, en “one night stand” eller nogle saftige SMSer.

Sandheden er at utroskab efterlader dybe ar i sjælen, og utroskab kommer med store konsekvenser for mange mennesker både den skyldige og den “uskyldige” part.  Men også for jeres nærmeste venner, kollegaer, børnebørn, familie, jeres egne børn, naboer og mange andre.

Hvornår er man sin partner utro?

Det er meget vigtigt at man får talt med sin partner om hvor ens grænser går for hvornår man er hinanden utro. For det kan sagtens være at I har meget forskellige opfattelser af utroskab.

For de fleste mennesker er fysisk samleje det at være utro, men for andre kan et kys, hemmelige beskeder på sin telefon, eller det at flirte også være utroskab.

Hvad er flirt egentligt?

Vi kan også have meget forskelig opfattelser af at flirte. Det svinger meget fra menneske til menneske, samt der er stor forskel fra sydeuropæiske, asiatiske til  den danske kultur.

Hvornår er det en sød flirt og hvornår er man gået over grænsen for hvad er i orden??? 

Hvem kan afgøre hvornår man har været utro?

Det er DIN følelse som afgører, om du føler din partner har været jer utro. Du er et selvstændigt menneske og du skal have lov til at holde fast i hvad du føler. Derfor kan det være farligt at tale med sine veninder/venner  om hvor deres grænser går, for så bevæger du dig væk fra det svigt DU har følt, og sammenligner i stedet dig selv med deres grænser.

Engang utro, altid utro?

Nej, så enkelt forholder det sig ikke. Der er mange årsager til at man vælger at være sin partner utro.Ofte  opstår det pludselig hvis der bl.a. er meget alkohol involveret, andre gange er det noget som bygger op over længere tid

.Men jeg mener at det altid sker når der er noget ubalance i jeres forhold.

It takes two to tango…

Jeg mener at begge partner har et ansvar i sit forhold til at få sagt ord på sine tanker, fantasier og følelser overfor hinanden.

Man kan ikke bare give den anden skylden for han/hun har været dig utro. Livet er ikke  sort/hvidt, og derfor kan man heller ikke give” hele”skylden til personen som har været utro. Så enkelt er det simpelthen ikke. Og det er derfor jeg altid efterlyser god kommunikation samt overskuddet til at kikke indad.

Sygdom og sorg

Hvad skal jeg gøre med mine tanker når jeg er blevet alvorlig syg?

Det kan være svært at være pårørende til en alvorlig syg.

Hvordan kommer jeg videre efter at have mistet en af mine kære?

Pårørendes sårbarhed.

Det er meget almindeligt at man overser den partner som ikke er blevet syg.

Som pårørende skal du både indrette dig efter den syge, samt du skal passe på dig selv og du kan ofte føle dig egoistisk hvis du vælger at gøre noget alene f.eks. at løbe en tur eller gå i byen med nogle venner. Men jeg over dig at det er helt okay at du også

Hvis det er en mor eller en far som bliver syg, så plejer jeg at sige at det er hele huset som er blevet syg. Den person som ikke er syg føler ofte at vedkommende ikke kan tillade sig at brokke sig over dagligdags problemer eller lægge sig syg med en ufarlig forkølelse.

Forskellige behov.

Forskelligt behov kan gøre det svært at støtte hinanden.

Selvom man føler at man kender sin partner godt, så er det vigtigt at man får talt sammen og I får afklaret hvordan kan I bedst hjælpe og støtte hinanden i den her svære tid. Der er stor forskel på om man vil vide alt om sin sygdom eller at man har det bedst med ikke at få så mange informationer. Men husk at plads til begges behov om måden man vil føle sig oplyst omkring.

Det er vigtigt at man prøver at finde lysten til at prioritere at være kærester/ ægtefæller i et krævende sygdomsforløb. Samtidigt er det også vigtigt at man får sig nogle gode snakke med sine børn. De bliver ofte mere bange når de ikke ved hvad der foregår.

Det at være alvorlig syg eller at være pårørende til en syg person er en livskrise. 

En krise er når vi udsættes for en reaktion som er så voldsom at den overstiger ens evne til selv at håndterer den. 

Den bedste løsning vil være at man indser at man har brug for professionel vejledning til at komme videre. Som Sorg og Stress Coach kan jeg hjælpe dig til at genvinde balancen i dit tankemylder.

Dødsfald og sorg.

Når man mister en som man har haft kær så rammes man af en stor sorg. Selvom du måske i et stykke tid har vidst at dine kære snart ville dø så er man som oftest aldrig parat til at møde sorgen. Det tager tid at forstå at du aldrig mere kan ringe til vedkommende eller at du aldrig mere vil have muligheden for at spørge om råds til den afdøde.

Hvad kan jeg gøre for dig?

Jeg kan hjælpe dig og støtte dig i din sorgproces således at du og din sorg får de bedste vilkår. Ofte er det svært at tale om sine bange følelser eller at græde foran sin familie. 

Jeg kan hjælpe dig med gode spørgsmål til at accepterer din sorg eller forstå dine bange tanker. Ved fælles hjælp kan vi få bearbejdet din sorg og gør dig stærkere i en svær tid. Du vil lære at acceptere din krise og stille og roligt vil jeg hjælpe dig tilbage til en mere normal dagligdag.