Jeg tror at vi alle har prøvet på et eller andet tidspunkt i vores voksenliv: At skulle vælge at blive i eller gå fra et forhold.

Det er ofte en meget svær beslutning at skulle ta’ men som regel mener jeg, at den beslutning skal komme fra en mavefornemmelse, som fortæller dig, om forholdet giver mening for dig, eller bliver du mon for de forkerte årsager?

Men hvis du nu alligevel skulle synes, at din mavefornemmelse er lidt for diffus, eller at du er så forvirrede at du ikke helt tør stole på den endnu. Så kan de her fem spørgsmål hjælpe dig hen imod en beslutning.

1. Vokser jeg eller visner jeg i mit forhold?
En ligeværdig partner (dette gælder jo sådan set i alle de relationer, vi indgår i), er en person, som støtter dig, når livet er svært, og let’s be real: Det er det jo nogle gange (læs: ofte).

Er din kæreste, En som siger “jeg tror på dig”, når du selv får lyst til at give op. Hvis din kæreste, som du er sammen med, har en tendens til at hive dig ned i stedet for at hive dig op, så er det nu, du skal overveje, om det er ham, du vil bruge din dyrebare tid med.

2. Skændes vi mere, end vi har det sjovt?
Et ligeværdigt forhold skulle gerne være et, som inspirerer dig, gør dig glad og giver dig en følelse af at være i live – på den fede måde. Efter jeg har prøvet at være i et usundt forhold lavet min egen 80/20 regl Nogle forhold er bare ikke Meant to be, og andre forhold er bare så nemme og ukomplicerede.

Men det er vigtigt at du stiller skarpt på hvordan dit forhold rent faktisk forholder sig.

3. Elsker jeg ham virkelig – eller elsker jeg mest af alt den person, jeg håber på/regner med, at han bliver med tiden?

Er du faldet i den fælde, hvor du har overbevist dig selv om, at den kæreste, du er sammen med, helt sikkert kommer til at ændre sig, når bare du har pleaset ham nok?

Hvis du har den tanke at `alt bliver bedre, når bare liiige (indsæt selv) sker, så skal du nok tænke dig om en ekstra gang. For chancen for at du kommer til at elske din kæreste, når omstændighederne ændrer sig, hvis du ikke elsker ham nu – er ret lille.

4. Vil jeg fortryde det, hvis jeg ikke går fra forholdet nu?

Hvis du stod fem år ude i fremtiden og kiggede tilbage på dig selv nu, ville du så fortryde, at du ikke tog modet til dig og gik fra din kæreste? Din hjerne forsøger altid – koste hvad det vil – at holde dig i noget, du kender (også selvom det ikke nødvendigvis føles rart). For vi mennesker kan, når alt kommer til alt, bare bedst lide trygheden. Og i vores hjerne er tryghed lig med genkendelighed også selvom det ofte er meget utrygt og ikke spor rart

Men uanset hvor ubehageligt det føles at kaste dig ud på dybt vand og blive single igen, vil det altid være bedre end at blive i et forhold bare for tryghedens skyld. Utryghed får dig nemlig til at visne indeni og som du ofte tit har hørt så udvikler vi os når vi træder udenfor for vores comfort zone

5. Hvad nu hvis du virkelig ikke kan li’ hans forældre?

Det er klart at, et ligeværdigt parforhold i perioder også involverer, at vi ikke altid kan opfylde vores eget behov først. Men det skulle helst ikke være sådan, at du er den, der trækker hele læsset i forholdet til at det skal fungerer imellem svigerfamilien, for så er det ikke længere ligeværdigt.

Hvis det er tilfældet, må du nødvendigvis spørge dig selv, om du tror om du kan blive hos din partner når du simpelthen ikke ser en mulighed for at nyde hans forældre selskab.

Hvis du føler at du ikke har respekt for dem og du ikke kan kende din kæreste når han er med hans forældre så er det nok nu du skal spørge dig selv hvordan ser det så ud til næste Jul og næste Jul og Julen efter.

Du har kun et liv, husk at elsk det og altid vis’ dig selv respekt

Søg støtte hos en professionel som er neutral om dit valg

Hvis du er i tvivl om dit forhold, så find en som du kan være fortrolig med. Du skal ikke gå med det hele alene. Vend dig mod en professionel som både kan være der for dig, og som også kan respektere og forstå dine valg – uafhængigt af om du bliver eller går.