Yaaah sommerferien står for døren. Solen skinner og nu skal vi endelige bare hygge os uden alt for meget praktik, som dagligdagen normalt er præget af.

Der er to store skilsmisseboom om året, og det ene af dem nærmer sig med hastige skridt i strandsandalerne. Efter sommerferien giver mange par op og smider håndklædet i ringen.

Som du nok har gættet er de to årlige boom i januar og august – altså efter de to store årlige familieferier. Ofte er det fordi vi her har alt for store forventninger til, hvad vi skal have ud af disse ferier. Eller fordi, det er her, vi lige giver den en ekstra skalle og ser, om ikke det nu kan lykkes os at holde sammen på det hele alligevel. Eller endda håbet om at finde sammen om det igen.

Der er mange årsager eller “undskyldning” for hvorfor man lige venter med at blive skilt og ofte er der pludseligt bare gået mange år, hvor man ikke har været sådan rigtig glad helt ned i maven, samt man har ofte gået alt for meget på kompromis med hvad man egentlig skulle finde sig i. Og det er bare en møj dårlig cocktail for alle partner.
Mon ikke der er lige så mange forklaringer, som der er skilte par – der så også har hver deres forklaring.

Og hvad er det så, som går galt? Det er jo aldrig blot en ting. Det er mange
ting som er flettede ind i hinanden.
Men sommerferien er et tydeligt bevis på, at den alene ikke kan redde et forhold som allerede er ved at gå i stykker.
En anden ting som fylder meget, er de store forventninger som vi ofte skaber i forhold til sommerferien og naturligvis også andre store højtider hvor hele familien er samlede.

Forventningerne er simpelthen for store og der er et kæmpe press på, at nu skal vi rigtig hygge os, og vi må ikke være sure eller stressede. I stedet for, at have så store forventninger til den perfekte ferie, så vil jeg varmt anbefale – herfra skyggen hvor jeg skriver dette blog indlæg – at skrue ned for forventningerne, men i stedet skrue op for de gode snakke.

Sommerferie er ikke kun oplevelser for børnene, men det er også mand og kone tid. Få jer nu nogle gode snakke. Spørg din partner om han er glad i jeres forhold? Men husk også, at sig hvordan du selv har det. Tag problemerne i opløbet inden de vokser sig alt for store. For ellers ender parforholdet med at blive mere partnerskab end ægteskab.
Man er nød til at have åbenhed, hvis man vil have nærhed.

Vi er i et forhold for at være glade, smilende, lykkelige og for at mærke kærligheden.
Men… skulle I nu være en af de familier som vælger efter ferien ikke at være sammen længere som mand og kone. Så husk at opfører jer ordentligt, samt passe godt på hinanden. En skilsmisse er nogle gange en nødvendighed, men derfor gør den stadigvæk ondt langt ind i hjertet.